«Με σταγόνες αγάπης ανθίζει το δέντρο της ζωής»
09
Μαϊ
2017

«Με σταγόνες αγάπης ανθίζει το δέντρο της ζωής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΝΕΑ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΕΝΕΑ) στις 21-23 Απριλίου στη Μεταμόρφωση Αττικής από τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και την Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α), υπό την αιγίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).

 

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Μεταμόρφωσης, της πόλης του Κωστάκη Μεσογίτη, του πρώτου πολυδωρητή οργάνων σώματος στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Συνεδρίου, όπου δόθηκαν ευχαριστήρια στο Δήμο Μεταμόρφωσης, στην Εταιρεία ΕΛΤΑ Courier και στην Εταιρεία ΒΙΚΟΣ για τη διαρκή και έμπρακτη στήριξή τους στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

 

Ακολούθησαν εισηγήσεις από το ΕΚΕΑ για τη σημερινή κατάσταση της Αιμοδοσίας στη χώρα μας και το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, ομιλίες για την «Προσέγγιση και Ευαισθητοποίηση Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών», όπου ακούστηκαν πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις από το εξωτερικό, workshop-παιχνίδι σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα και παρουσιάσεις για τις διάφορες μορφές εθελοντικής δωρεάς από την ομάδα του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δεντροφύτευση στις πλατείες «Κωστάκη Μεσογίτη» και «Δωρεάς Οργάνων», όπου συμβολικά δόθηκε το μήνυμα  της συνέχειας της ζωής μέσω της δωρεάς.

 

Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοικούσας επιτροπής, λόγω μη απαρτίας των μελών της ΠΕΝΕΑ, δεν πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία. Θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση για την επερχόμενη πραγματοποίησή της.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους, όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή του Συνεδρίου και αγκάλιασαν με θετική διάθεση τις δράσεις και τις ιδέες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, με ουσιαστική τη συμβολή της ομάδας του HIGGS, που ευχόμαστε η συνεργασία μας να αποδώσει καρπούς στο μέλλον και να αλλάξει το τοπίο για την Εθελοντική Αιμοδοσία στη χώρα μας. Το ουσιαστικότερο συμπέρασμα του Συνεδρίου είναι πως η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της Παιδείας των επόμενων γενιών και να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εκπαίδευσης στα Σχολεία.

 

Ευχή μας ο σπόρος που φυτεύτηκε με τις καινούργιες ιδέες και τις καινοτόμες προτάσεις, να ανθίσει σε κάθε πόλη της χώρας μας, με στόχο η Εθελοντική Αιμοδοσία να είναι μια καλή συνήθεια για όλους στο μέλλον.

 

Στη μνήμη της Νίτσας και του Κωστάκη…

 

Για την απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή

Κωστάκης Μεσογίτης- Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελoντών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ- Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό- ΕΛΤΑ Courier- HIGGS

 

 

 

 

 

 

Ημερολόγιο